
REDUKSJON AV vårt CO2 fotavtrykk
STRØM FRA FORNYBARE ENERGIKILDER
Hos STOK Emballage vil vi gjerne være en del av løsningen for å skape en mer bærekraftig verden. Derfor jobber vi kontinuerlig for å minimere vår miljøpåvirkning og redusere vårt totale CO2-avtrykk. Derfor bruker vår administrasjon, produksjon og lager på alle de tre STOK-stedene i Langeskov, Middelfart og Sorø, og også I Norge på våre plasseringer i Ytre Enebakk og Grimstad strøm fra fornybare energikilder. Energikilder som f.eks inkluderer vannkraft, vindturbiner, solceller og biomasse.
Se sertifikatene for alle tre danske STOK Emballage-lokasjoner og det norske sertifikatet for H. Clausen på vår sertifikatside.
KLIMA NØYTRAL SELSKAP (SCOPE 1 OG 2)
Våre lokasjoner bruker utelukkende elektrisitet fra fornybare energikilder og som en del av vårt miljøfokus har vi valgt å kompensere for våre CO2-utslipp på scope 1 og 2 (jf. Greenhouse Gas Protocol), via et samarbeid med ClimatePartner. Sammen med ClimatePartner har vi beregnet vårt CCF - Corporate Carbon Footprint. Dette inkluderer utslipp fra kilder som energiforbruk og oppvarming, forretningsreiser, kontorrekvisita og andre materialer vi bruker i vår virksomhet. Vår CCF-beregning viser oss hvor vi må redusere CO2-utslippene våre. Vi oppdaterer beregningen hvert år for å overvåke fremgangen vår og identifisere ytterligere forbedringsområder.
CO2-kompensasjon gjennom dobbeltprosjekt
Kompensasjonen av CO2-utslipp skjer gjennom vår støtte til dobbeltprosjektet Clean oceans og Vader Piet vindpark via ClimatePartners prosjektportefølje. Clean Oceans-prosjektet, som jobber for å stoppe plastavfall fra å nå verdenshavene, støtter lokal innsamling av plastavfall i Haiti, Indonesia, Brasil og Filippinene. Innsamlet plastavfall leveres til lokale innsamlingssteder, hvor innsamlerne får penger, mat, drikkevann eller skolepenger for det innsamlede plastavfallet. Formålet med prosjektet er at mindre plastavfall slippes ut i havet og at plastavfallet i stedet leveres til gjenvinning som råstoff til nye produkter. Du kan lese mer om prosjektet Clean oceans på ClimatePartners nettsider. Den andre delen av dobbeltprosjektet er vindparken Vader Piet på Aruba. Vindparken består av 10 turbiner med en total kapasitet på 30 MW. Vader Piet er bygget på øyas østkyst og er med på å sikre en uavhengig energiforsyning til øya. Vindturbinene bidrar med 126,1 GW årlig, noe som tilsvarer ca. 15 % av Arubas totale energiproduksjon. Les mer om vindturbinprosjektet.
ClimatePartner-sertifikat
Via vårt sertifikat, som du kan laste ned fra vår sertifikatside, og ID-nummeret det inneholder, kan du spore vår CO2-kompensasjon på ClimatePartners nettsider.